E în plină desfășurare, la doi pași de feericul lac al barajului Paltinu, celebrul, de-acuma, Festival al Cașcavelei de la Valea Doftanei. Un eveniment devenit el însuși TRADIȚIE, de peste două decenii, care celebrează cu rost, ritual și mii de oaspeți anual delicoasa CAȘCAVEA, un produs UNICAT al oierilor din partea locului și, în sine, munca și taina acestei îndătinate îndeletniciri- oieritul.
Și da, e admirabil că an de an participă aici un număr tot mai mare atât din partea bunilor gospodari și meșteșugari autohtoni (de ordinul zecilor), cât și din județe învecinate și nu numai, încât e „marcă înregistrată” mirosul de CAȘCAVEA, BULZ LA JAR, PASTRAMĂ DE OAIE, BERBECUȚ LA PROȚAP, BRÂNZĂ ÎN COAJĂ DE BRAD, SLĂNINĂ AFUMATĂ, CÂRNAȚI DE TOATE SOIURILE, TELEMEA… și câte și mai câte! Și da, asta e important că festivalul pune într-adevăr în lumină oierii cu-ale lor bunătăți, oamenii satului cu delicii și meșteșuguri ce dau lecții prezentului și toți acești oameni frumoși care fac din VALEA DOFTANEI un loc de poveste.












E acum în apogeu, miroase a slană, a porumb fiert, a delicii ca la Bunica… Miroase-a fân și-a foc de lemne, a alviță și-a gogoși…
MERGEȚI la Valea Doftanei! Bucurați-vă de gustul și satul autentic, și savurați… soarele din CAȘCAVEA!
***Duminică, 7 septembrie, ULTIMA zi de festival!

 
									 
					